Műtrágyák

Cégünk alap-, starter műtrágyák és folyékony levéltrágyák széles kínálatával áll partnereink rendelkezésére.

 

Gramix NPK

 

A Gramix NPK összetett, szilárd műtrágya család, melynek szakmai irányelvek alapján összeállított, a kultúrnövény tápelem szükségletének megfelelő növényspecifikus összetételei mellett talajvizsgálaton alapuló, egyedi összetételű termékeket is gyártunk.

      Mutragya_atlatszo__2_.png

 

Növényspecifikus, búza, repce, kukorica és napraforgó kultúrákra ajánlott alap- és starter műtrágyáink rendelkeznek mezo- és mikroelemekkel, melyek granulátum formát öltenek, mely granulátum formulátum mérete és térfogatsúlya tekintetében jól illeszkedik a Gramix NPK termékkörünkhöz.

 

A gyártástechnológia rugalmasságából adódóan megoldható az adott területen lévő növénykultúra egyedi mikroelem visszapótlása, azaz könnyen legyártható mono- vagy növényspecifikus mikroelem kompozíció.

 

Gramix NPK műtrágya család már nem csak őszi alapműtrágyaként, hanem tavaszi starterként is kiválóan helytáll a korszerű agrotrechnikai elemek között. 

 

Ennek oka, hogy a mind nagyobb hatékonyságra törekvő termelők felismerték az egyedi igényeken alapuló termőhely specifikus tápanyag visszapótlás előnyeit, s évről évre egyre többen veszik igénybe a talajvizsgálatokra épülő szaktanácsadást, s az ennek leginkább megfelelő Gramix NPK műtrágyákat.

 

UMG MICRO

Az UMG MICRO starter műtrágyacsalád a mikrogranulátumok olyan új generációja, melyek komplex hatóanyagtartalmuk révén -ásványi nitrogén, foszfor, "talajélesztő" enzimek, szerves kelátképző és szerves kén- dinamikus kelést és csíraképződést biztosítanak.

       UMG_logo_RGB1.jpg
 
 

A gyártási technológia során alkalmazott szerves eredetű alapanyag beépül a granulátum szemcsébe, s a benne lévő szerves hatóanyagok pozitív hatása érvényesül műtrágyánkban.

 

A talajokban az állandó tápanyagellátáshoz a tápelemek folyamatos feltárására van szükség, aminek biztosítását a talajnedvesség mellett segítik az élő szervezetek által kibocsátott „anyagcsere-termékek”, enzimek, hormonvegyületek, antibiotikumok. Ahhoz, hogy ezek a talajélőlények jól működjenek szénforrásokra és nitrogénforrásokra van szükségük.

 

Az UMG MICRO starter készítmények tartalmazzák ezen anyagokat, s ily módon mintegy „csali anyagként” működve a csírázó mag környezetében fokozzák a talaj termékenységéért felelős mikrobaszámot, ezáltal kialakítva egy, a gyökérképződéshez optimális talajkörnyezetet. 

 

 

Fertisol

Fertisol nitrogén tartalmú folyékony műtrágya, mely hatóanyagtartalmát fele-fele arányban ammóniumnitrát és karbamid beoldása adja.

     FertiSol_0826.jpg

 

Az oldatműtrágya tartalmazza mindhárom nitrogén formát (nitrát, ammónia, amid), ezáltal a gyors tápanyag visszapótlás mellett elősegíti a növények huzamosabb időn keresztüli folyamatos nitrogén ellátását. 

A termékcsalád mezo- és mikroelem tartalmú tagjai a szántóföldi növénykultúrák ezen tápelemekre való érzékenysége alapján került kialakításra.

 

FertiSol 28% N

 

Kukoricára és kalászos gabonákra ajánlott termék.

 

A termék előnye, hogy tartalmaz mind gyorsan, mind lassan oldódó nitrogént, ezáltal csökkentve a kimosódás veszélyét és biztosítva a folyamatos nitrogén ellátást, mely nagyban hozzájárul a magas terméshozam biztosításához.

 

FertiSol 24 % N + 3 % S

 

Ezen termékünk a nitrogénen kívül tartalmaz még 3% ként is.

 

Elsősorban repcetermesztéshez ajánljuk, de javasoljuk napraforgó esetén is. A kén rendkívül fontos eleme a zsírsav szintézisének, elősegíti a jobb terméskötődést. Olajos növényekre a magasabb kén igény jellemző, ami a repce termésképzéséhez elengedhetetlen. Ez az oldat aktívan elősegíti a tápanyagigényes kultúrák termés és nyersfehérje, valamint olaj tartalmának növekedését is.

 

FertiSol 27 % N + 0,3 % Ca + 0,15 % Mg

 

Ez az összetétel tartalmaz még 0,3 % kálciumot és 0,15 % magnéziumot is.

 

Felhasználását leginkább gabonák termesztéséhez javasoljuk.

 

A kálciumnak szerteágazó szerepe van a növények életében. Funkcionális tevékenységéhez tartozik, hogy stabilizálja a sejtmembránokat, ezáltal befolyásolni tudja a légzési folyamatokat, a szintetikus folyamatok aktiválását és az elektronok szállítását. Növeli a növények ellenálló képességét.

 

A magnézium a klorofil központi eleme, ezáltal rendkívül fontos szerepet tölt be a növények életében. Részt vesz a fehérje bioszintézisében, jelentősége van a növények energiaháztartásában. Elősegíti a minél magasabb fehérje (sikér) tartalom kialakulását, valamint kedvező hatással van a kalászonkénti szemszám alakulására is.

 

FertiSol 27 % N + 0,5 % Cu + 0,15 % Zn

 

E termékünk a nitrogénen kívül tartalmaz még 0,5 % rezet és 0,15 % cinket.

 

Alkalmazását elsősorban kukorica és gabonatermesztésben javasoljuk.

 

FertiSol 27 % N + 0,3 % Cu

 

Ez az összetétel a nitrogénen kívül tartalmaz még 0,3 % rezet.

 

A réz a növényekben fontos biokémiai funkciót tölt be. Nemzetközi kísérletek bizonyították, hogy fontos szerepet játszik a növények fehérjeszintézisében, valamint a szénhidrát anyagcserében is.

 

FertiSol 27 % N + 0,3 % Zn

 

Ezen termékünk 0,3 % cinket is tartalmaz.

 

A cink kiemelkedő szerepet játszik a növények nitrogén anyagcseréjében. A kukorica, a szója és a babfélék különösen érzékenyek hiányára. Elősegíti a kukoricaszemek magas fehérjetartalmának, acélosságának, jó grízkihozatali arányának kialakulását.

 

 

 

MASSulfix

 

 

MASSulfix magas kén tartalmú szilárd nitrogén műtrágya.

Használatát napraforgó tavaszi alap- trágyázására, valamint napraforgó, repce és gabonafélék tavaszi fejtrágyázására javasoljuk.

    MAS_Sulfix_logo_RGB.jpg

 

Könnyen felvehető kén és magnézium tartalma revitalizálja a növényeket, hatékonyabbá teszi a tápanyag felvételt és beépülést, valamint plusz erőhöz juttatja a növény

 

 

MASSulfix 25 % N + 5 % S + 5 % CaO + 3,75 % MgO

 

Elsősorban búza fejtrágyázásra javasoljuk, de kijuttatható tavasszal vetés előtt is.

 

MASSulfix 25 % N + 5 % S + 5 % CaO + 3,75 % MgO + 0,2 % B

 

MASSulfix 24 % N + 12 % S + 6 % CaO + 4,5 % MgO + 0,2 % B

 

A fenti két termékösszetételt napraforgó és repce fejtrágyázásra javasoljuk, vagy tavasszal vetés előtt kijuttatva.

 

A napraforgó számára a bór a kiemelt mikroelem, elsősorban a generatív folyamatokat szabályozza. Bór hiányában romlik a kötődés és torz kaszatok képződnek.

 

MASSulfix 24 % N + 12 % S + 6 % CaO + 4,5 % MgO

 

Elsősorban repce fejtrágyázására javasoljuk használatát, de alkalmazható tavasszal vetés előtt is.

 

Kapcsolat

2060 Bicske, Szent László utca 42.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon:  (30) 580-1390
(30) 298-2658

Fax:        (22) 262-341

Minden Jog Fenntartva - 2013 - bkagro.hu

 
Scroll to top